Pyszny tort szwarcwaldzki

Czas przygotowania: 25 min
Czas gotowania: 40 min
Czas całkowity: 65 min
Ilość porcji: 8
Kalorii: 274 w 100 gramach kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

2 opakowania gotowych blatów biszkoptowych
700 ml śmietany kremówki
5 łyżek cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny
1 opakowanie wiśni Poltino
150 gramów gorzkiej czekolady
100 ml wiśniówki

Sposób przygotowania:

Blaty wyciągnij z opakowania i każdy z nich przekrój na pół. Każdy soczyście nasącz wiśniówką. W 100 ml gorącej wody rozpuść żelatynę. Śmietanę kremówkę wlej do misy miksera, dodaj cukier puder oraz szczyptę soli i ubij. Następnie dodaj żelatynę i ponownie zmiksuj. Na dolny blat wyłóż porcję ubitej śmietany i powbijaj wiśnie Poltino. Przykryj drugim blatem i powtórz czynność, aż wszystkie warstwy będą wypełnione kremem. Pozostałą śmietaną pokryj boki i wierzch tortu. Całość obsyp startą na wiórki czekoladą. Wierzch udekoruj wisienkami.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background