Nasze sprawdzone przepisy
Pyszny tort szwarcwaldzki
Czas przygotowania: 25 min
Czas gotowania: 40 min
Czas całkowity: 65 min
Ilość porcji: 8
Kalorii: 274 w 100 gramach kcal
Poltino Przepisy kulinarne 789
0
Składniki:
- 2 opakowania gotowych blatów biszkoptowych
- 700 ml śmietany kremówki
- 5 łyżek cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny
- 1 opakowanie wiśni Poltino
- 150 gramów gorzkiej czekolady
- 100 ml wiśniówki
Sposób przygotowania:
- Blaty wyciągnij z opakowania i każdy z nich przekrój na pół.
- Każdy soczyście nasącz wiśniówką.
- W 100 ml gorącej wody rozpuść żelatynę.
- Śmietanę kremówkę wlej do misy miksera, dodaj cukier puder oraz szczyptę soli i ubij.
- Następnie dodaj żelatynę i ponownie zmiksuj.
- Na dolny blat wyłóż porcję ubitej śmietany i powbijaj wiśnie Poltino.
- Przykryj drugim blatem i powtórz czynność, aż wszystkie warstwy będą wypełnione kremem.
- Pozostałą śmietaną pokryj boki i wierzch tortu.
- Całość obsyp startą na wiórki czekoladą.
- Wierzch udekoruj wisienkami.
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0