Quiche z zieloną fasolką szparagową

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 100 gramów mąki
  • 1 łyżeczka śmietany
  • 1 jajko
  • Szczypta sól
  • Masło

Składniki na farsz:

Sposób przygotowania:

  • Ze składników ciasto zagnieść delikatne i gładkie ciasto.
  • Zawinąć je w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki.
  • Czosnek przecisnąć przez praskę i podsmażyć na oleju.
  • Dodać fasolkę. Smażyć bez przykrycia około 15 minut. 
  • Blaszkę o średnicy 16 cm wysmarować masłem, rozłożyć rozwałkowane ciasto i nakłuć je w kilku miejscach widelcem.
  • Podpiec w piekarniku nagrzanym przez 15 minut w temperaturze 70°C. 
  • W tym czasie jogurt ubić mikserem z jajkami, doprawić szczyptą soli, pieprzem i bazylią.
  • Dodać fasolkę oraz starty parmezan.
  • Na podpieczony spód wylać masę i wstawić jeszcze raz do piekarnika.
  • Zapiekać przez 30 minut w temperaturze 70°C. 
  • Przed podaniem posypać szczypiorkiem, świeżymi listkami bazylii lub koperkiem.
 
Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background