Racuchy z dynią

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 jajko
  • 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 200 gramów upieczonej dyni Poltino
  • 1-1,5 szklanki mąki
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3duże jabłka
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Upieczony i przestudzony miąższ dyni lekko zmiksuj z jogurtem, jajkiem, mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
  • Ciasto odłóż na ok. 20 minut.
  • Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne.
  • Pokrój w grubsze plastry.
  • Na patelni rozgrzej olej.
  • Plastry jabłka zanurz z obu stron w dyniowym cieście i kładź na rozgrzany tłuszcz.
  • Smaż po dwie minuty z każdej strony - do zarumienienia.
  • Racuchy przełóż na papierowy ręcznik, żeby ociekły z tłuszczu.
  • Przed podaniem posyp je cukrem pudrem.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background