Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 jajko
- 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 200 gramów upieczonej dyni Poltino
- 1-1,5 szklanki mąki
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3duże jabłka
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Upieczony i przestudzony miąższ dyni lekko zmiksuj z jogurtem, jajkiem, mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
- Ciasto odłóż na ok. 20 minut.
- Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne.
- Pokrój w grubsze plastry.
- Na patelni rozgrzej olej.
- Plastry jabłka zanurz z obu stron w dyniowym cieście i kładź na rozgrzany tłuszcz.
- Smaż po dwie minuty z każdej strony - do zarumienienia.
- Racuchy przełóż na papierowy ręcznik, żeby ociekły z tłuszczu.
- Przed podaniem posyp je cukrem pudrem.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0