Racuchy z kaszy jaglanej i marchewki

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie marchewki Poltino
  • 2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • Pół szklanki mąki żytniej
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Pół łyżeczki pieprzu cayenne
  • Sól i pieprz
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego

Sposób przygotowania:

  • Kaszę jaglaną przepłukać, a następnie ugotować w osolonej wodzie przez około 20 minut.
  • Cebulę i czosnek drobniutko pokroić i podsmażyć na oleju.
  • Marchewkę gotować i zblendować, następnie dodać do ugotowanej kaszy jaglanej.
  • Wrzucić podsmażoną cebulę i czosnek.
  • Dodać sos sojowy, czarnuszkę, mąkę razową oraz pieprz cayenne.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Wymieszać do połączenia się składników. Musi powstać lekko kleiste ciasto.
  • Z ciasta formować kotlety i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25 – 30 minut.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background