Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie marchewki Poltino
- 2 szklanki kaszy jaglanej
- 1 cebula
- 1 duży ząbek czosnku
- 1 łyżeczka czarnuszki
- Pół szklanki mąki żytniej
- 1 łyżka sosu sojowego
- Pół łyżeczki pieprzu cayenne
- Sól i pieprz
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
Sposób przygotowania:
- Kaszę jaglaną przepłukać, a następnie ugotować w osolonej wodzie przez około 20 minut.
- Cebulę i czosnek drobniutko pokroić i podsmażyć na oleju.
- Marchewkę gotować i zblendować, następnie dodać do ugotowanej kaszy jaglanej.
- Wrzucić podsmażoną cebulę i czosnek.
- Dodać sos sojowy, czarnuszkę, mąkę razową oraz pieprz cayenne.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Wymieszać do połączenia się składników. Musi powstać lekko kleiste ciasto.
- Z ciasta formować kotlety i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25 – 30 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0