Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 250 g sera białego półtłustego
- 50 g masła
- 2 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki mleka w proszku
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- ok. 125 g malin Poltino
- ok. 100 g wiórków kokosowych
Sposób przygotowania:
- Do miski wrzuć rozdrobniony biały ser, dodać kawałki miękkiego masła i zmiksować blenderem na gładką masę. Następnie wsypać cukier puder i mleko w proszku.
- Dokładnie połączyć składniki. Na końcu dodać wiórki kokosowe oraz maliny.
- Całość delikatnie wymieszać łyżką i odstawić do lodówki na około 30 minut.
- Po tym czasie ze schłodzonej masy serowej, zmoczonymi w zimnej wodzie dłońmi, formować nieduże kulki, które należy obtaczać w wiórkach kokosowych.
- Gotowe kulki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do lodówki na noc.
- Następnego dnia deser jest gotowy
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0