Rafaello z malinową niespodzianką

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 250 g sera białego półtłustego
  • 50 g masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki mleka w proszku
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • ok. 125 g malin Poltino
  • ok. 100 g wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

  • Do miski wrzuć rozdrobniony biały ser, dodać kawałki miękkiego masła i zmiksować blenderem na gładką masę. Następnie wsypać cukier puder i mleko w proszku.
  • Dokładnie połączyć składniki. Na końcu dodać wiórki kokosowe oraz maliny.
  • Całość delikatnie wymieszać łyżką i odstawić do lodówki na około 30 minut.
  • Po tym czasie ze schłodzonej masy serowej, zmoczonymi w zimnej wodzie dłońmi, formować nieduże kulki, które należy obtaczać w wiórkach kokosowych. 
  • Gotowe kulki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do lodówki na noc.
  • Następnego dnia deser jest gotowy
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background