Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku Poltino
- 3 jajka
- 300 gram wędzonego łososia
- 1 opakowanie serka Ricotta
- 2 ząbki czosnku
- Pół łyżeczki gałki muszkatołowej
- Pół łyżeczki soli
- Pół łyżeczki pieprzu
- 1 łyżka chrzanu
Sposób przygotowania:
- Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli.
- Szpinak zmiksuj w blenderze z czosnkiem, sola, pieprzem, gałką muszkatołowa i żółtkami.
- Do masy szpinakowej dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj całość szpatułką do połączenia się wszystkich składników.
- Na blachę do pieczenia wyłóż pergamin i rozlej masę szpinakową. Delikatnie rozprowadź całość szpatułką. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Gdy się upiecze, odstaw na około 10 minut do ostygnięcia. Następnie obróć i zdejmij pergamin.
- Serek Ricotta wymieszaj z chrzanem. Następnie rozsmaruj go na upieczonym cieście szpinakowym. Na wierzch serka poukładaj plastry wędzonego łososia.
- Całość delikatnie, ale ściśle zroluj. Owiń w folię aluminiową i wstaw na około godzinę do lodówki.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0