Roladki z cukinii ze szpinakiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 2 szklanki przecieru z pomidorów
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 1 czerwona cebula
  • 250 gramów sera ricotta
  • 300 gramów szpinaku Poltino
  • 2 ząbki czosnku
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • Pieprz
  • Sól
  • 1 łyżka cukru

Sposób przygotowania:

  • Cukinię umyć i pokroić wzdłuż w cienkie plastry.
  • Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i wrzuć drobno posiekany czosnek.
  • Smażyć około 1 minutę. Dodać szpinak i gałkę muszkatołową.
  • Smażyć razem przez 4 minuty, co jakiś czas mieszając.
  • Ostudzić i dodać ser ricotta.
  • Doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.
  • Na patelni rozgrzać ponownie olej i dodać drobno posiekaną cebulę.
  • Smażyć, do momentu, aż będzie szklista.
  • Dodać przecier pomidorowy i łyżkę cukru.
  • Wymieszać.
  • Smażyć przez 2 minuty.
  • Na paski cukinii wykładać masę ze szpinaku, ricotty i zawijać. Gotowe roladki układać na sosie pomidorowym.
  • Całość posypać startym parmezanem.
  • Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15 – 20 minut.
Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background