Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 cukinie
- 2 szklanki przecieru z pomidorów
- 4 łyżki startego parmezanu
- 1 czerwona cebula
- 250 gramów sera ricotta
- 300 gramów szpinaku Poltino
- 2 ząbki czosnku
- Szczypta gałki muszkatołowej
- Pieprz
- Sól
- 1 łyżka cukru
Sposób przygotowania:
- Cukinię umyć i pokroić wzdłuż w cienkie plastry.
- Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i wrzuć drobno posiekany czosnek.
- Smażyć około 1 minutę. Dodać szpinak i gałkę muszkatołową.
- Smażyć razem przez 4 minuty, co jakiś czas mieszając.
- Ostudzić i dodać ser ricotta.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.
- Na patelni rozgrzać ponownie olej i dodać drobno posiekaną cebulę.
- Smażyć, do momentu, aż będzie szklista.
- Dodać przecier pomidorowy i łyżkę cukru.
- Wymieszać.
- Smażyć przez 2 minuty.
- Na paski cukinii wykładać masę ze szpinaku, ricotty i zawijać. Gotowe roladki układać na sosie pomidorowym.
- Całość posypać startym parmezanem.
- Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15 – 20 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0