Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 opakowanie szpinaku Poltino
- 1 łyżeczka soli morskiej
- 1 ząbek czosnku
- 4 zielone oliwki
- 8 suszonych pomidorów
- 200 gramów serka topionego śmietankowego
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 jajko
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno posiekany czosnek.
- Podsmażyć około 1 minutę, a następnie dodać szpinak.
- Smażyć, aż szpinak się rozpadnie.
- Dodać rozdrobniony serek topiony, pokrojone w kosteczkę suszone pomidory i oliwki.
- Smażyć całość, aż powstanie jednolita masa.
- Ostudzić.
- Gotową masę przełożyć na rozłożone ciasto francuskie.
- Zrolować i pokroić na pierścienie o grubości około 3 cm. Tak przygotowane wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia.
- Posmarować rozkłóconym jajkiem.
- Piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez około 15 – 20 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0