Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 opakowanie wiśni Poltini
- 1 szklanka wody
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki miodu
- 2 żółtka
- 2 łyżki cukru
Sposób przygotowania:
- Do rondelka wrzucić wiśnie i zlać je wodą.
- Doprowadzić do wrzenia.
- Następnie dodać mąkę i miód.
- Cały czas mieszając, poczekać, aż masa zgęstnieje.
- Zdjąć z ognia i ostudzić.
- Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na kwadraty.
- Na środek każdego kwadratu wyłożyć masę wiśniową.
- Zawinąć ciasto w trójkąt i zagnieść brzegi.
- Każdy rożek wysmarować żółtkiem i obsypać cukrem.
- Gotowe rożki wyłożyć na blachę na której ułożyliście papier do pieczenia.
- Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0