Rożki z ciasta francuskiego z wiśniami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie wiśni Poltini
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki miodu
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

  • Do rondelka wrzucić wiśnie i zlać je wodą.
  • Doprowadzić do wrzenia.
  • Następnie dodać mąkę i miód.
  • Cały czas mieszając, poczekać, aż masa zgęstnieje.
  • Zdjąć z ognia i ostudzić. 
  • Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na kwadraty.
  • Na środek każdego kwadratu wyłożyć masę wiśniową.
  • Zawinąć ciasto w trójkąt i zagnieść brzegi.
  • Każdy rożek wysmarować żółtkiem i obsypać cukrem.
  • Gotowe rożki wyłożyć na blachę na której ułożyliście papier do pieczenia.
  • Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.  
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background