Nasze sprawdzone przepisy
Ryba panierowana z zieloną sałatką
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 45 min
Ilość porcji: 3
Kalorii: W 1 porcji 357 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 335
0
Składniki:
3 duże filety z dorsza
1 opakowanie brokułów Poltino
1 ½ szklanki zielonego groszku
2 ogórki zielone świeże
Pół pęczka koperku
1 łyżka octu balsamicznego
Sól
Pieprz
4 jajka
1 ½ szklanki bułki tartej
Olej do smażenia
1 opakowanie brokułów Poltino
1 ½ szklanki zielonego groszku
2 ogórki zielone świeże
Pół pęczka koperku
1 łyżka octu balsamicznego
Sól
Pieprz
4 jajka
1 ½ szklanki bułki tartej
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Groszek zielony i brokuły ugotować do miękkości. Ostudzić. Brokuły lekko rozdrobnić.
Groszek i brokuły wrzucić do miski, dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki i drobno posiekany koperek. Wlać ocet balsamiczny i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Sałatka gotowa.
Rybę umyć, posolić i popieprzyć z każdej strony. W miseczce rozkłócić jajka. Filety pokroić na mniejsze porcje. Każdą obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie smażyć na złoty kolor na oleju. Podawać z przygotowaną wcześniej sałatką.
Smacznego
Groszek i brokuły wrzucić do miski, dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki i drobno posiekany koperek. Wlać ocet balsamiczny i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Sałatka gotowa.
Rybę umyć, posolić i popieprzyć z każdej strony. W miseczce rozkłócić jajka. Filety pokroić na mniejsze porcje. Każdą obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie smażyć na złoty kolor na oleju. Podawać z przygotowaną wcześniej sałatką.
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0