Nasze sprawdzone przepisy
Ryba panierowana z zieloną sałatką
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 45 min
Ilość porcji: 3
Kalorii: W 1 porcji 357 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 774
0
Składniki:
- 3 duże filety z dorsza
- 1 opakowanie brokułów Poltino
- 1 ½ szklanki zielonego groszku
- 2 ogórki zielone świeże
- Pół pęczka koperku
- 1 łyżka octu balsamicznego
- Sól
- Pieprz
- 4 jajka
- 1 ½ szklanki bułki tartej
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Groszek zielony i brokuły ugotować do miękkości.
- Ostudzić. Brokuły lekko rozdrobnić.
- Groszek i brokuły wrzucić do miski, dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki i drobno posiekany koperek.
- Wlać ocet balsamiczny i doprawić solą i pieprzem.
- Wymieszać.
- Sałatka gotowa.
- Rybę umyć, posolić i popieprzyć z każdej strony.
- W miseczce rozkłócić jajka.
- Filety pokroić na mniejsze porcje.
- Każdą obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie smażyć na złoty kolor na oleju.
- Podawać z przygotowaną wcześniej sałatką.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0