Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 szklanka zielonego groszku Poltino
- 200 gramów ryżu białego
- Pół szklanki suszonej żurawiny
- 1 jabłko
- 1 gruszka
- Sok z 1 cytryny
- Pół szklanki wody
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżki mleka
Sposób przygotowania:
- Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Następnie odstawić do ostudzenia.
- Do szklanki z wodą wycisnąć sok z 1 cytryny.
- Wymieszać i zalać roztworem z suszonej żurawiny.
- Odstawić na czas studzenia ryżu.
- Zielony groszek ugotować do miękkości.
- Jabłko i gruszkę umyć i pokroić w drobną kostkę.
- Do miski wrzucić ostudzony ryż.
- Dodać pokrojone jabłko/gruszkę, odsączoną żurawinę oraz zielony groszek.
- Wlać 3 łyżki mleka i dodać 2 łyżki miodu.
- Na koniec skropić 2 łyżeczkami roztworu pozostałego po namaczaniu żurawiny.
- Całość wymieszać.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0