Ryż na słodko z zielonym groszkiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 szklanka zielonego groszku Poltino
  • 200 gramów ryżu białego
  • Pół szklanki suszonej żurawiny
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • Sok z 1 cytryny
  • Pół szklanki wody
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki mleka

Sposób przygotowania:

  • Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Następnie odstawić do ostudzenia.
  • Do szklanki z wodą wycisnąć sok z 1 cytryny.
  • Wymieszać i zalać roztworem z suszonej żurawiny.
  • Odstawić na czas studzenia ryżu.
  • Zielony groszek ugotować do miękkości.
  • Jabłko i gruszkę umyć i pokroić w drobną kostkę.
  • Do miski wrzucić ostudzony ryż.
  • Dodać pokrojone jabłko/gruszkę, odsączoną żurawinę oraz zielony groszek.
  • Wlać 3 łyżki mleka i dodać 2 łyżki miodu.
  • Na koniec skropić 2 łyżeczkami roztworu pozostałego po namaczaniu żurawiny.
  • Całość wymieszać.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background