Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 szklanka zielonego groszku Poltino
200 gramów ryżu białego
Pół szklanki suszonej żurawiny
1 jabłko
1 gruszka
Sok z 1 cytryny
Pół szklanki wody
2 łyżki miodu
3 łyżki mleka
200 gramów ryżu białego
Pół szklanki suszonej żurawiny
1 jabłko
1 gruszka
Sok z 1 cytryny
Pół szklanki wody
2 łyżki miodu
3 łyżki mleka
Sposób przygotowania:
Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Następnie odstawić do ostudzenia.
Do szklanki z wodą wycisnąć sok z 1 cytryny. Wymieszać i zalać roztworem z suszonej żurawiny. Odstawić na czas studzenia ryżu.
Zielony groszek ugotować do miękkości. Jabłko i gruszkę umyć i pokroić w drobną kostkę.
Do miski wrzucić ostudzony ryż. Dodać pokrojone jabłko/gruszkę, odsączoną żurawinę oraz zielony groszek. Wlać 3 łyżki mleka i dodać 2 łyżki miodu. Na koniec skropić 2 łyżeczkami roztworu pozostałego po namaczaniu żurawiny.
Całość wymieszać.
Smacznego :)
Do szklanki z wodą wycisnąć sok z 1 cytryny. Wymieszać i zalać roztworem z suszonej żurawiny. Odstawić na czas studzenia ryżu.
Zielony groszek ugotować do miękkości. Jabłko i gruszkę umyć i pokroić w drobną kostkę.
Do miski wrzucić ostudzony ryż. Dodać pokrojone jabłko/gruszkę, odsączoną żurawinę oraz zielony groszek. Wlać 3 łyżki mleka i dodać 2 łyżki miodu. Na koniec skropić 2 łyżeczkami roztworu pozostałego po namaczaniu żurawiny.
Całość wymieszać.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0