Ryż z kalafiora z jajkiem i miętą

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie kalafiora Poltino
  • 2 jajka
  • Pęczek świeżej mięty
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebula
  • Olej do smażenia
  • 1 łyżka masła
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Kalafior rozdrobnić w malakserze na drobne kawałki wielkości ziaren ryżu.
  • Cebulę i czosnek obrać i również rozdrobnić w malakserze. Następnie wrzucić na rozgrzane na patelni 2 łyżki oleju.
  • Dodać kalafior i smażyć całość około 6 minut.
  • Zdjąć z ognia i ostudzić.
  • Z jajek usmażyć omlet na maśle. Następnie pokroić go w plastry.
  • Dodać do usmażonego kalafiora wraz z poszatkowaną miętą.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Wymieszać.
Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background