Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie kalafiora Poltino
- 2 jajka
- Pęczek świeżej mięty
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała cebula
- Olej do smażenia
- 1 łyżka masła
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Kalafior rozdrobnić w malakserze na drobne kawałki wielkości ziaren ryżu.
- Cebulę i czosnek obrać i również rozdrobnić w malakserze. Następnie wrzucić na rozgrzane na patelni 2 łyżki oleju.
- Dodać kalafior i smażyć całość około 6 minut.
- Zdjąć z ognia i ostudzić.
- Z jajek usmażyć omlet na maśle. Następnie pokroić go w plastry.
- Dodać do usmażonego kalafiora wraz z poszatkowaną miętą.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Wymieszać.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0