Ryż z krewetkami czarnuszką i zdzielonym groszkiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

250 gramów krewetek koktajlowych
1 szklanka groszku Poltino
pół pęczka pietruszki
1 cytryna
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
półtorej łyżki ziaren czarnuszki
200 gramów białego ryżu
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Groszek ugotować w osolonej wodzie. Ryż ugotować na sypko zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Wrzucić drobno posiekany czosnek. Gdy ładnie się zrumieni dodać krewetki i drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość smażyć około 3 – 4 minut. Do miski wsypać ryż, dodać zielony groszek, krewetki oraz czarnuszkę. Całość polać sokiem z cytryny. Doprawiać do smaku solą i pieprzem i wymieszać.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background