Ryż z krewetkami czarnuszką i zdzielonym groszkiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 250 gramów krewetek koktajlowych
  • 1 szklanka groszku Poltino
  • pół pęczka pietruszki
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • półtorej łyżki ziaren czarnuszki
  • 200 gramów białego ryżu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • Groszek ugotować w osolonej wodzie.
  • Ryż ugotować na sypko zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta.
  • Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
  • Wrzucić drobno posiekany czosnek.
  • Gdy ładnie się zrumieni dodać krewetki i drobno posiekaną natkę pietruszki.
  • Całość smażyć około 3 – 4 minut.
  • Do miski wsypać ryż, dodać zielony groszek, krewetki oraz czarnuszkę.
  • Całość polać sokiem z cytryny.
  • Doprawiać do smaku solą i pieprzem i wymieszać.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background