Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
250 gramów krewetek koktajlowych
1 szklanka groszku Poltino
pół pęczka pietruszki
1 cytryna
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
półtorej łyżki ziaren czarnuszki
200 gramów białego ryżu
sól
pieprz
1 szklanka groszku Poltino
pół pęczka pietruszki
1 cytryna
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
półtorej łyżki ziaren czarnuszki
200 gramów białego ryżu
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Groszek ugotować w osolonej wodzie. Ryż ugotować na sypko zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Wrzucić drobno posiekany czosnek. Gdy ładnie się zrumieni dodać krewetki i drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość smażyć około 3 – 4 minut. Do miski wsypać ryż, dodać zielony groszek, krewetki oraz czarnuszkę. Całość polać sokiem z cytryny. Doprawiać do smaku solą i pieprzem i wymieszać.
Smacznego
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Wrzucić drobno posiekany czosnek. Gdy ładnie się zrumieni dodać krewetki i drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość smażyć około 3 – 4 minut. Do miski wsypać ryż, dodać zielony groszek, krewetki oraz czarnuszkę. Całość polać sokiem z cytryny. Doprawiać do smaku solą i pieprzem i wymieszać.
Smacznego
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0