Ryż Ze Szpinakiem i Ziołami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku Poltino
  • 1 opakowanie ryżu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 mała marchewka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Ryż ugotujcie według instrukcji na opakowaniu.
  • Na patelni rozgrzejcie 2 łyżki oleju i podsmażcie na złoty kolor pokrojone w drobną kosteczkę czosnek i cebulę.
  • Następnie dodajcie, również pokrojoną w drobną kostkę marchewkę.
  • Wrzućcie szpinak i doprawcie do smaku solą i pieprzem.
  • Smażcie całość około 10 minut, co jakiś czas mieszając, róbcie to na wolnym ogniu.
  • Na koniec wymieszajcie szpinak z ugotowanym ryżem i gotowe.

Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background