Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku Poltino
- 1 opakowanie ryżu
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 1 mała marchewka
- Sól
- Pieprz
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Ryż ugotujcie według instrukcji na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzejcie 2 łyżki oleju i podsmażcie na złoty kolor pokrojone w drobną kosteczkę czosnek i cebulę.
- Następnie dodajcie, również pokrojoną w drobną kostkę marchewkę.
- Wrzućcie szpinak i doprawcie do smaku solą i pieprzem.
- Smażcie całość około 10 minut, co jakiś czas mieszając, róbcie to na wolnym ogniu.
- Na koniec wymieszajcie szpinak z ugotowanym ryżem i gotowe.
Smacznego
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0