Sałatka makaronowa z zielonymi warzywami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 szklanka zielonego groszku Poltino
  • 1 i ½ szklanki fasolki szparagowej zielonej Poltino
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki drobno startej mozzarelli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sok z połowy limonki
  • 1 łyżeczka wody
  • Świeżo mielony pieprz
  • Pół łyżeczki soli himalajskiej

Sposób przygotowania:

  • Makaron ugotować na sypko według instrukcji producenta.
  • Zielony groszek i fasolkę szparagową ugotować i ostudzić.
  • Pomidorki koktajlowe pokroić w półksiężyce.
  • W szklance wymieszać ze sobą wodę, oliwę z oliwek, sok z limonki oraz pieprz i sól.
  • Do makaronu dodać zielone warzywa, pomidory koktajlowe i polać sosem.
  • Wymieszać.
  • Przed podaniem każdą porcję posypać drobno startą mozzarellą.
Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background