Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 szklanka zielonego groszku Poltino
- 1 i ½ szklanki fasolki szparagowej zielonej Poltino
- 8 pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki drobno startej mozzarelli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sok z połowy limonki
- 1 łyżeczka wody
- Świeżo mielony pieprz
- Pół łyżeczki soli himalajskiej
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować na sypko według instrukcji producenta.
- Zielony groszek i fasolkę szparagową ugotować i ostudzić.
- Pomidorki koktajlowe pokroić w półksiężyce.
- W szklance wymieszać ze sobą wodę, oliwę z oliwek, sok z limonki oraz pieprz i sól.
- Do makaronu dodać zielone warzywa, pomidory koktajlowe i polać sosem.
- Wymieszać.
- Przed podaniem każdą porcję posypać drobno startą mozzarellą.
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0