Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 8 różyczek brokułów Poltino
- 2 jajka
- Garść rozdrobnionych orzechów włoskich
- 1 łyżeczka pieprzu kolorowego
- Pół łyżeczki soli himalajskiej
- 120 ml jogurtu naturalnego
- Pół łyżeczki mielonej ostrej papryki
- 1 filet z tuńczyka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Brokuły ugotować na miękko.
- Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić mini pół księżyce.
- Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć, pokrojonego w kostkę tuńczyka.
- Zdjąć z ognia i ostudzić.
- Brokuły przełożyć do miski, dodać jajka oraz tuńczyka.
- Całość posypać rozdrobnionymi orzechami włoskimi.
- Do jogurtu dodać mielona ostrą paprykę, sól himalajską oraz zmielony pieprz kolorowy.
- Wymieszać.
Smacznego :)
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0