Sałatka z brokułem, jajkiem i tuńczykiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 8 różyczek brokułów Poltino
  • 2 jajka
  • Garść rozdrobnionych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka pieprzu kolorowego
  • Pół łyżeczki soli himalajskiej
  • 120 ml jogurtu naturalnego
  • Pół łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • 1 filet z tuńczyka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  • Brokuły ugotować na miękko.
  • Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić mini pół księżyce.
  • Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć, pokrojonego w kostkę tuńczyka.
  • Zdjąć z ognia i ostudzić.
  • Brokuły przełożyć do miski, dodać jajka oraz tuńczyka.
  • Całość posypać rozdrobnionymi orzechami włoskimi.
  • Do jogurtu dodać mielona ostrą paprykę, sól himalajską oraz zmielony pieprz kolorowy.
  • Wymieszać.
Tak przygotowanym sosem polać sałatkę tuż przed podaniem.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background