Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
200 gram brokułów Poltino
Szklanka czerwonych winogron
80 gram boczku
Połowa czerwonej cebuli
Garść suszonej żurawiny
Garść płatków migdałowych
Pół szklanki jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu
Szklanka czerwonych winogron
80 gram boczku
Połowa czerwonej cebuli
Garść suszonej żurawiny
Garść płatków migdałowych
Pół szklanki jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu
Sposób przygotowania:
Brokuły ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź. Winogrona przekrój na połówki. Cebulę drobno poszatkuj.
Boczek pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż go na patelni bez dodatku jakiegokolwiek tłuszczu. Wytopi się on z boczku. Jogurt naturalny wymieszaj z jedną łyżką miodu.
Do miski wrzuć ugotowane brokuły, boczek, winogrona, cebule i żurawinę. Dodaj jogurt z miodem i całość wymieszaj. Przed podaniem posyp całość płatkami migdałowymi.
Smacznego ?
Boczek pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż go na patelni bez dodatku jakiegokolwiek tłuszczu. Wytopi się on z boczku. Jogurt naturalny wymieszaj z jedną łyżką miodu.
Do miski wrzuć ugotowane brokuły, boczek, winogrona, cebule i żurawinę. Dodaj jogurt z miodem i całość wymieszaj. Przed podaniem posyp całość płatkami migdałowymi.
Smacznego ?
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0