Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 200 gram brokułów Poltino
- Szklanka czerwonych winogron
- 80 gram boczku
- Połowa czerwonej cebuli
- Garść suszonej żurawiny
- Garść płatków migdałowych
- Pół szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka miodu
Sposób przygotowania:
- Brokuły ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.
- Winogrona przekrój na połówki.
- Cebulę drobno poszatkuj.
- Boczek pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż go na patelni bez dodatku jakiegokolwiek tłuszczu. Wytopi się on z boczku.
- Jogurt naturalny wymieszaj z jedną łyżką miodu.
- Do miski wrzuć ugotowane brokuły, boczek, winogrona, cebule i żurawinę.
- Dodaj jogurt z miodem i całość wymieszaj.
- Przed podaniem posyp całość płatkami migdałowymi.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0