Sałatka z brukselką i kaszą jaglaną

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

100 gramów brukselki Poltino
1 czerwona cebula
100 gramów kaszy jaglanej
1 jajko
garść miksu sałat
sól
pieprz
1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
sok z 1 limonki
2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Kasze jaglaną ugotować na sypko według instrukcji na opakowaniu producenta. Cebulę pokroić w talarki. Brukselkę rozmrozić i przekroić na połówki. Na patelni rozpuścić masło i dodać mieloną wędzoną paprykę. Delikatnie przemieszać i wrzucić brukselkę. Smażyć, aż brukselka ładnie się zrumieni. Zdjąć z ognia i ostudzić. W garnku zagotować wodę i zrobić wir łyżką, następnie wbić jajko i ugotować jajko w koszulce. W misce wymieszać ze sobą kaszę jaglaną, brukselkę oraz cebulę i sałatę. Całość polać sokiem z limonki i ponownie wymieszać. Na wierzch wyłożyć jajko w koszulce i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background