Sałatka z brukselką i kaszą jaglaną

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 100 gramów brukselki Poltino
  • 1 czerwona cebula
  • 100 gramów kaszy jaglanej
  • 1 jajko
  • garść miksu sałat
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
  • sok z 1 limonki
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

  • Kasze jaglaną ugotować na sypko według instrukcji na opakowaniu producenta.
  • Cebulę pokroić w talarki.
  • Brukselkę rozmrozić i przekroić na połówki.
  • Na patelni rozpuścić masło i dodać mieloną wędzoną paprykę.
  • Delikatnie przemieszać i wrzucić brukselkę.
  • Smażyć, aż brukselka ładnie się zrumieni.
  • Zdjąć z ognia i ostudzić.
  • W garnku zagotować wodę i zrobić wir łyżką, następnie wbić jajko i ugotować jajko w koszulce.
  • W misce wymieszać ze sobą kaszę jaglaną, brukselkę oraz cebulę i sałatę.
  • Całość polać sokiem z limonki i ponownie wymieszać.
  • Na wierzch wyłożyć jajko w koszulce i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background