Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 100 gramów brukselki Poltino
- 1 czerwona cebula
- 100 gramów kaszy jaglanej
- 1 jajko
- garść miksu sałat
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
- sok z 1 limonki
- 2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
- Kasze jaglaną ugotować na sypko według instrukcji na opakowaniu producenta.
- Cebulę pokroić w talarki.
- Brukselkę rozmrozić i przekroić na połówki.
- Na patelni rozpuścić masło i dodać mieloną wędzoną paprykę.
- Delikatnie przemieszać i wrzucić brukselkę.
- Smażyć, aż brukselka ładnie się zrumieni.
- Zdjąć z ognia i ostudzić.
- W garnku zagotować wodę i zrobić wir łyżką, następnie wbić jajko i ugotować jajko w koszulce.
- W misce wymieszać ze sobą kaszę jaglaną, brukselkę oraz cebulę i sałatę.
- Całość polać sokiem z limonki i ponownie wymieszać.
- Na wierzch wyłożyć jajko w koszulce i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0