Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- Szklanka fasoli czerwonej
- Pół szklanki kaszy quinoa
- 1 czerwona papryka
- 6 różyczek brokułów Poltino
- Sok z połowy cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Pół pęczka natki pietruszki
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Fasolę namoczyć przez noc.
- Następnego dnia ugotować na miękko.
- Brokuły ugotować na miękko.
- Kasze quinoa przygotować na sypko według instrukcji producenta.
- Do miski wrzucić ugotowaną kaszę, fasolę, brokuły oraz pokrojona w kostkę czerwoną paprykę.
- Całość wymieszać.
- Polać oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Wymieszać.
- Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki.
Smacznego :)
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0