Sałatka z fasolką szparagową, prażoną cebulą i pieczarkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie fasolki szparagowej Poltino
  • 1 opakowanie pieczarek Poltino
  • 1 ostra papryczka chilli
  • 3 łyżki masła
  • Garść prażonej cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu typu greckiego
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Na dużej patelni rozpuścić masło. Następnie wrzucić pieczarki i smażyć je pod przykryciem przez około 4 minuty, po tym czasie dodać fasolkę szparagową oraz drobno posiekaną papryczkę chilli.
  • Całość smażyć jeszcze przez 5 minut pod przykryciem.
  • Zdjąć z ognia i ostudzić.
  • Majonez wymieszać z jogurtem greckim i zalać mieszanką usmażone warzywa.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Przed podaniem na wierzch wysypać prażoną cebulę.
Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background