Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie fasolki szparagowej Poltino
- 1 opakowanie pieczarek Poltino
- 1 ostra papryczka chilli
- 3 łyżki masła
- Garść prażonej cebuli
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu typu greckiego
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Na dużej patelni rozpuścić masło. Następnie wrzucić pieczarki i smażyć je pod przykryciem przez około 4 minuty, po tym czasie dodać fasolkę szparagową oraz drobno posiekaną papryczkę chilli.
- Całość smażyć jeszcze przez 5 minut pod przykryciem.
- Zdjąć z ognia i ostudzić.
- Majonez wymieszać z jogurtem greckim i zalać mieszanką usmażone warzywa.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Przed podaniem na wierzch wysypać prażoną cebulę.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0