Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 opakowanie dyni w kostce Poltino
Dwie garści endywii kędzierzawej
120 gramów sera koziego
2 łyżki sezamu
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka soku z limonki
Szczypta imbiru
Szczypta cynamonu
1 łyżka oliwy z oliwek
Dwie garści endywii kędzierzawej
120 gramów sera koziego
2 łyżki sezamu
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka soku z limonki
Szczypta imbiru
Szczypta cynamonu
1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Dynię wyłożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 8 minut. Po tym czasie wyciągnąć i ostudzić.
W szklance wymieszać ze sobą sok z cytryny, limonki, oliwę z oliwek oraz imbir i cynamon.
Do miski włożyć upieczoną dynię oraz umyte listki endywii kędzierzawej. Dodać rozkruszony ser kozi oraz sezam. Całość skropić przygotowanym dressingiem i wymieszać. Sałatka gotowa.
Smacznego :)
W szklance wymieszać ze sobą sok z cytryny, limonki, oliwę z oliwek oraz imbir i cynamon.
Do miski włożyć upieczoną dynię oraz umyte listki endywii kędzierzawej. Dodać rozkruszony ser kozi oraz sezam. Całość skropić przygotowanym dressingiem i wymieszać. Sałatka gotowa.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0