Sałatka z pieczoną synią, serem i sezamem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie dyni w kostce Poltino
  • Dwie garści endywii kędzierzawej
  • 120 gramów sera koziego
  • 2 łyżki sezamu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka soku z limonki
  • Szczypta imbiru
  • Szczypta cynamonu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  • Dynię wyłożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 8 minut. Po tym czasie wyciągnąć i ostudzić.
  • W szklance wymieszać ze sobą sok z cytryny, limonki, oliwę z oliwek oraz imbir i cynamon.
  • Do miski włożyć upieczoną dynię oraz umyte listki endywii kędzierzawej.
  • Dodać rozkruszony ser kozi oraz sezam.
  • Całość skropić przygotowanym dressingiem i wymieszać.
  • Sałatka gotowa.
Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background