Nasze sprawdzone przepisy
Sałatka z Truskawkami, Serem Feta i Orzechami
Czas przygotowania: 10 min
Czas całkowity: 10 min
Ilość porcji: 2
Kalorii: 475 na porcję kcal
Poltino Przepisy kulinarne 65
0
Składniki:
- 150 g mrożonych truskawek marki Poltino
- 100 g mieszanki sałat (rukola, szpinak, sałata lodowa)
- 100 g sera feta (pokruszonego)
- 50 g orzechów włoskich (lekko podprażonych)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
-
Przygotowanie truskawek:
Mrożone truskawki pokrój na połówki lub ćwiartki bez rozmrażania. Dzięki temu truskawki zachowają świeżość i chłód, idealnie pasujący do sałatki. -
Łączenie składników:
W dużej misce połącz mieszankę sałat, pokrojone truskawki, ser feta i podprażone orzechy włoskie. -
Przygotowanie dressingu:
W małej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sól i pieprz. Całość wlej na sałatkę i delikatnie wymieszaj, aby składniki się połączyły. -
Serwowanie:
Sałatkę podawaj od razu, aby zachować świeżość mrożonych truskawek i chrupkość sałaty.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0