Sałatka z Truskawkami, Serem Feta i Orzechami

Czas przygotowania: 10 min
Czas całkowity: 10 min
Ilość porcji: 2
Kalorii: 475 na porcję kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 150 g mrożonych truskawek marki Poltino 
  • 100 g mieszanki sałat (rukola, szpinak, sałata lodowa)
  • 100 g sera feta (pokruszonego)
  • 50 g orzechów włoskich (lekko podprażonych)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie truskawek:
    Mrożone truskawki pokrój na połówki lub ćwiartki bez rozmrażania. Dzięki temu truskawki zachowają świeżość i chłód, idealnie pasujący do sałatki.

  • Łączenie składników:
    W dużej misce połącz mieszankę sałat, pokrojone truskawki, ser feta i podprażone orzechy włoskie.

  • Przygotowanie dressingu:
    W małej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sól i pieprz. Całość wlej na sałatkę i delikatnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.

  • Serwowanie:
    Sałatkę podawaj od razu, aby zachować świeżość mrożonych truskawek i chrupkość sałaty.

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background