Sałatka z zielonym groszkiem i kaszą jaglaną

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2,5 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki zielonego groszku Poltino
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Szczypta cynamonu
  • Szczypta kurkumy
  • 3 łyżki masła

Sposób przygotowania:

  • Kaszę jaglaną należy przepłukać pod bieżącą, zimną wodą.
  • W garnku zagotować 2,5 szklanki mleka.
  • Kiedy będzie już gorące dorzucić kasze jaglaną i gotować około 15 minut.
  • Po tym czasie zdjąć gazu i zostawić pod przykryciem na 5 minut.
  • Gotową kaszę odcedzić, jeśli nie wchłonęła całego mleka.
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
  • Następnie wrzucić na roztopione na patelni masło.
  • Smażyć na złoty kolor.
  • Dodać groszek i dusić pod przykryciem około 5 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Na koniec dodać ugotowaną kaszę jaglaną i doprawić solą, pieprzem ziołowym oraz kurkumą.
  • Całość wymieszać i dodać jeszcze jedną łyżkę masła.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background