Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie żółtej fasolki szparagowej Poltino
- 250 gram szynki w kawałku
- 1 czerwona papryka
- 1 mały pęczek szczypioru
- 2 łyżki oleju
- Pół łyżeczki suszonej mielonej wędzonej papryki
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Fasolkę szparagową ugotować do miękkości.
- Szynkę i paprykę pokroić w drobna kosteczkę.
- Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim szynkę oraz paprykę. Następnie dorzucić ugotowaną fasolkę i dodać mieloną wędzoną paprykę oraz doprawić dolą i pieprzem do smaku. Całość poddusić pod przykryciem około 2 minuty. Ostudzić.
- Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorem.
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0