Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie czarnych porzeczek Poltino
- 1 łyżka soku z limonki
- Pół szklanki śmietany 30%
- 800 gram twarogu sernikowego
- 180 gram cukru
- 3 łyżki żelatyny
- 250 gram ciasteczek owsianych
- 100 gram masła
Sposób przygotowania:
- Ciastka rozdrobnij na pył w blenderze. Następnie dodaj do nich roztopione masło.
- Wymieszaj i przełóż do tortownicy o średnicy około 25 cm. Tak przygotowaną włóż do lodówki na około godzinę.
- Żelatynę rozpuść w ½ szklanki gorącej wody i odstaw do ostudzenia. Mieszaj co jakiś czas, żeby nie powstały grudki.
- Ser przełóż do miski i dodaj cukier, sok z limonki i śmietanę. Całość zacznij miksować. Gdy masa będzie już zwarta, zacznij powoli dolewać żelatynę.
- Dodaj zmiksowane blenderem porzeczki i wymieszaj do całkowitego połączenia składników.
- Gotową masę przelej do formy ze spodem z ciasteczek i wstaw do lodówki na noc. Następnego dnia sernik będzie smakował wybornie.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0