Serowa zupa z brokułami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie brokułów Poltino
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 8 serków topionych śmietankowych
  • 4 łyżki tartego sera cheddar
  • 150 gramów sera gorgonzola
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  • Brokuły wrzucić do gotującego się bulionu warzywnego.
  • Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i zeszkloną na oliwie z oliwek wraz z drobno posiekanym czosnkiem.
  • Gdy brokuły nieco zmiękną dodać serki topione i rozpuścić je, cały czas mieszając.
  • Doprawić solą, pieprzem oraz wędzoną mieloną papryką.
  • Na koniec wrzucić ser gorgonzola oraz cheddar.
  • Poczekać, aż się rozpuszczą i gotowe. 

Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background