Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie brokułów Poltino
- 1 litr bulionu warzywnego
- 8 serków topionych śmietankowych
- 4 łyżki tartego sera cheddar
- 150 gramów sera gorgonzola
- 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Brokuły wrzucić do gotującego się bulionu warzywnego.
- Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i zeszkloną na oliwie z oliwek wraz z drobno posiekanym czosnkiem.
- Gdy brokuły nieco zmiękną dodać serki topione i rozpuścić je, cały czas mieszając.
- Doprawić solą, pieprzem oraz wędzoną mieloną papryką.
- Na koniec wrzucić ser gorgonzola oraz cheddar.
- Poczekać, aż się rozpuszczą i gotowe.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0