Serowa zupa z brokułami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie brokułów Poltino
1 litr bulionu warzywnego
8 serków topionych śmietankowych
4 łyżki tartego sera cheddar
150 gramów sera gorgonzola
1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Brokuły wrzucić do gotującego się bulionu warzywnego. Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i zeszkloną na oliwie z oliwek wraz z drobno posiekanym czosnkiem. Gdy brokuły nieco zmiękną dodać serki topione i rozpuścić je, cały czas mieszając. Doprawić solą, pieprzem oraz wędzoną mieloną papryką. Na koniec wrzucić ser gorgonzola oraz cheddar. Poczekać, aż się rozpuszczą i gotowe. 

Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background