Serownik z jagodami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie jagód Poltino
  • 4 jaja
  • 150 g miękkiego masła
  • 245 g cukru
  • 200 g twarogu sernikowego
  • 100 g mąki pszennej
  • 75 g mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

  • Do mąki pszennej wsyp mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia wymieszaj.
  • 2 jajka rozbij, oddziel białka od żółtek (białka włóż do lodówki, mogą się przydać do innego wypieku).
  • Do masła wsyp 125 g cukru.
  • Utrzyj mikserem na jasną, puszystą masę.
  • Wciąż miksując stopniowo dodawaj jajka, żółtka oraz twaróg.
  • Na koniec wsyp suche składniki, dokładnie zmiksuj.
  • Ciasto przelej do podłużnej formy (keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Jagody wymieszaj z pozostałą mąką pszenną.
  • Rozrzuć je dokładnie po całym cieście, możesz je lekko w nie powciskać.
  • Piecz 50-60 min w temp. 180°C.
  • Wyjmij z piekarnika, wystudź.
Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background