Serowo – szpinakowe roladki

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 25 min
Czas całkowity: 40 min
Ilość porcji: 30
Kalorii: W 1 porcji 120 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 25 dag mąki pszennej
  • 3 jajka
  • po 1 szklance mleka i wody gazowanej
  • 25 dag mrożonego szpinaku rozdrobnionego Poltino
  • 3 łyżki oleju
  • 50 dag twarogu
  • 1/2 kubka jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szpinak rozmrozić. Wymieszać mleko i wodę, mąkę przesiać do miski, wlać płyn, wbić jajka, dodać 2 łyżki oleju i szczyptę soli. Zmiksować na gładko, dodać rozmrożony i odciśnięty z nadmiaru wody szpinak, dokładnie wymieszać, odstawić na co najmniej 15 minut. 

Nagrzać patelnię, nasmarować olejem. Wylewać małą chochlą po porcji ciasta - tyle, by masa przykryła dno. Naleśniki mają być cienkie. Smażyć ok. 30 sekund, przewrócić, dosmażyć z drugiej strony, zdjąć z patelni. Przygotować naleśniki z całej masy. 

Twaróg rozetrzeć, wymieszać z jogurtem i roztartym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Nakładać równomiernie farsz na usmażone naleśniki, zwijać w rulony, poprzekrawać na trzy części, postawić na talerzach na sztorc.

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background