Nasze sprawdzone przepisy
Serowo – szpinakowe roladki
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 25 min
Czas całkowity: 40 min
Ilość porcji: 30
Kalorii: W 1 porcji 120 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 746
0
Składniki:
- 25 dag mąki pszennej
- 3 jajka
- po 1 szklance mleka i wody gazowanej
- 25 dag mrożonego szpinaku rozdrobnionego Poltino
- 3 łyżki oleju
- 50 dag twarogu
- 1/2 kubka jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Szpinak rozmrozić. Wymieszać mleko i wodę, mąkę przesiać do miski, wlać płyn, wbić jajka, dodać 2 łyżki oleju i szczyptę soli. Zmiksować na gładko, dodać rozmrożony i odciśnięty z nadmiaru wody szpinak, dokładnie wymieszać, odstawić na co najmniej 15 minut.
Nagrzać patelnię, nasmarować olejem. Wylewać małą chochlą po porcji ciasta - tyle, by masa przykryła dno. Naleśniki mają być cienkie. Smażyć ok. 30 sekund, przewrócić, dosmażyć z drugiej strony, zdjąć z patelni. Przygotować naleśniki z całej masy.
Twaróg rozetrzeć, wymieszać z jogurtem i roztartym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Nakładać równomiernie farsz na usmażone naleśniki, zwijać w rulony, poprzekrawać na trzy części, postawić na talerzach na sztorc.
Smacznego
Nagrzać patelnię, nasmarować olejem. Wylewać małą chochlą po porcji ciasta - tyle, by masa przykryła dno. Naleśniki mają być cienkie. Smażyć ok. 30 sekund, przewrócić, dosmażyć z drugiej strony, zdjąć z patelni. Przygotować naleśniki z całej masy.
Twaróg rozetrzeć, wymieszać z jogurtem i roztartym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Nakładać równomiernie farsz na usmażone naleśniki, zwijać w rulony, poprzekrawać na trzy części, postawić na talerzach na sztorc.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0