Śniadaniowe jajka z pieczarkami

Czas przygotowania: 8 min
Czas gotowania: 15 minut min
Czas całkowity: 24 min
Ilość porcji: 8
Kalorii: W 1 porcji 138 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 4 jajka
  • 350 gramów pieczarek Poltino
  • Około 20 listków szpinaku baby
  • 1 cebula
  • 2 żabki czosnku
  • 5 łyżek masła
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
  • Sól i pieprz
  • Kokilki do zapiekania

Sposób przygotowania:

  • Na patelni rozpuścić masło.
  • Następnie wrzucić drobno posiekaną cebulę i ładnie ja zeszklić.
  • Dodać drobno posiekany czosnek i smażyć jeszcze przez 2 minuty.
  • Następnie wrzucić pieczarki.
  • Poczekać, aż ładnie się zrumienią i dodać wędzoną paprykę.
  • Smażyć jeszcze przez 3 minuty.
  • Następnie przełożyć pieczarki do kokilek i na wierzch wyłożyć po kilka listków szpinaku baby.
  • Do każdej kokilki wbić 1 jajko.
  • Posypać z wierzchu solą i pieprzem.
  • Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut.

Smacznego 
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background