Nasze sprawdzone przepisy
Sola w sosie greckim, podawana z chrustem selerowym
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 minut min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 1
Kalorii: W 350 gramach 632 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 431
0
Składniki:
1 opakowanie "Włoszczyzna" POLTINO
1 cebula
150 g filet z soli
1 seler
0,5 pora
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
3 łyżki oleju do smażenia
1 łyżeczka musztardy
½ łyżeczki słodkiej paprykisól, pieprz
1 cebula
150 g filet z soli
1 seler
0,5 pora
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
3 łyżki oleju do smażenia
1 łyżeczka musztardy
½ łyżeczki słodkiej paprykisól, pieprz
Sposób przygotowania:
- zamrożoną włoszczyznę wsypać na patelnię z przysmażoną na tłuszczu cebulą i porem, dusić pod przykryciem ok. 10 minut, do miękkości,
- dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze ok. 5 minut,
- doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać odrobinę sproszkowanej papryki czerwonej, łyżeczkę musztardy i zagotować,
- rybę posypać solą i pieprzem, usmażyć na oleju,
- selera pokroić w cienkie paski i usmażyć na oleju w temp, 180 stopni,
- usmażoną rybę ułożyć na talerzy do połowy zalać sosem, nałożyć chrust z selera i przystroić cytryną.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0