Sola w sosie greckim, podawana z chrustem selerowym

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 minut min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 1
Kalorii: W 350 gramach 632 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie "Włoszczyzna" POLTINO
  • 1 cebula
  • 150 g filet z soli
  • 1 seler
  • 0,5 pora
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki oleju do smażenia
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ½ łyżeczki słodkiej paprykisól, pieprz

Sposób przygotowania:

  • zamrożoną włoszczyznę wsypać na patelnię z przysmażoną na tłuszczu cebulą i porem, dusić pod przykryciem ok. 10 minut, do miękkości,
  • dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze ok. 5 minut,
  • doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać odrobinę sproszkowanej papryki czerwonej, łyżeczkę musztardy i zagotować,
  • rybę posypać solą i pieprzem, usmażyć na oleju,
  • selera pokroić w cienkie paski i usmażyć na oleju w temp, 180 stopni,
  • usmażoną rybę ułożyć na talerzy do połowy zalać sosem, nałożyć chrust z selera i przystroić cytryną.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background