Nasze sprawdzone przepisy
Sola w sosie greckim, podawana z chrustem selerowym
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 minut min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 1
Kalorii: W 350 gramach 632 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 1087
0
Składniki:
- 1 opakowanie "Włoszczyzna" POLTINO
- 1 cebula
- 150 g filet z soli
- 1 seler
- 0,5 pora
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki oleju do smażenia
- 1 łyżeczka musztardy
- ½ łyżeczki słodkiej paprykisól, pieprz
Sposób przygotowania:
- zamrożoną włoszczyznę wsypać na patelnię z przysmażoną na tłuszczu cebulą i porem, dusić pod przykryciem ok. 10 minut, do miękkości,
- dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze ok. 5 minut,
- doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać odrobinę sproszkowanej papryki czerwonej, łyżeczkę musztardy i zagotować,
- rybę posypać solą i pieprzem, usmażyć na oleju,
- selera pokroić w cienkie paski i usmażyć na oleju w temp, 180 stopni,
- usmażoną rybę ułożyć na talerzy do połowy zalać sosem, nałożyć chrust z selera i przystroić cytryną.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0