Nasze sprawdzone przepisy
Sos serowy do brokułów
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: 322 w 100 gramach kcal
Poltino Przepisy kulinarne 1250
0
Składniki:
- 250 gramów sera żółtego (cheedar, massdamer lub gouda)
- 110 ml mleka
- 60 ml śmietanki 30%
- pół łyżeczki gałki muszkatołowej
- pół łyżeczki suszonej mielonej wędzonej papryki
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania:
- Ser zetrzeć na tarce.
- Do rondelka wlać mleko i śmietankę - wymieszać i zacząć podgrzewać.
- Gdy będą ciepłe dodać ser, przykręcić palnik na najniższą moc, i cały czas mieszając rozpuścić go w mleku.
- Dodać gałkę muszkatołową, suszoną mieloną wędzoną paprykę oraz sól i pieprz do smaku.
- Dokładnie wymieszać i gotowe.
- Polewać nim ugotowane według instrukcji na opakowaniu brokuły.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0