Sos serowy do brokułów

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: 322 w 100 gramach kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 250 gramów sera żółtego (cheedar, massdamer lub gouda)
  • 110 ml mleka 
  • 60 ml śmietanki 30%
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • pół łyżeczki suszonej mielonej wędzonej papryki
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

  • Ser zetrzeć na tarce.
  • Do rondelka wlać mleko i śmietankę - wymieszać i zacząć podgrzewać.
  • Gdy będą ciepłe dodać ser, przykręcić palnik na najniższą moc, i cały czas mieszając rozpuścić go w mleku.
  • Dodać gałkę muszkatołową, suszoną mieloną wędzoną paprykę oraz sól i pieprz do smaku.
  • Dokładnie wymieszać i gotowe.
  • Polewać nim ugotowane według instrukcji na opakowaniu brokuły.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background