Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie truskawek Poltino
- 30 gram cukru
- 2 łyżki octu balsamicznego
- Sok z połowy cytryny
- 1 łyżka masła
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzać masło i wrzucić truskawki.
- Smażyć, cały czas mieszając, do momentu aż truskawki będą miękkie.
- Następnie dodać cukier, ocet balsamiczny i sok z połowy cytryny.
- Wymieszać i smażyć jeszcze przez 3 minuty.
- Odstawić do ostudzenia.
- Truskawki przełożyć do misy blendera i zmiksować.
- Przetrzeć przez sitko i przelać do słoika. Można go używać zarówno na zimno, jak i ciepło.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0