Spaghetti z kalafiorem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie kalafiora Poltino
  • Pół opakowania makaronu spaghetti
  • Szklanka śmietany kremówki
  • 100 gramów tartego parmezanu
  • Pół łyżeczki pieprzu ziołowego
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • Sól
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać olej i wrzucić na niego kalafior. Gdy zacznie się ładnie podsmażać, dodać stopniowo śmietankę oraz pieprz ziołowy, gałkę muszkatołową i sól do smaku. Całość wymieszać i gotować przez 3 minut, cały czas mieszając. Tak przygotowany kalafior przełożyć na talerz z ugotowanym al dente spaghetti.  Posypać startym parmezanem i udekorować listkami bazylii.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background