Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie kalafiora Poltino
- Pół opakowania makaronu spaghetti
- Szklanka śmietany kremówki
- 100 gramów tartego parmezanu
- Pół łyżeczki pieprzu ziołowego
- Szczypta gałki muszkatołowej
- Sól
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzać olej i wrzucić na niego kalafior. Gdy zacznie się ładnie podsmażać, dodać stopniowo śmietankę oraz pieprz ziołowy, gałkę muszkatołową i sól do smaku.
- Całość wymieszać i gotować przez 3 minut, cały czas mieszając. Tak przygotowany kalafior przełożyć na talerz z ugotowanym al dente spaghetti.
- Posypać startym parmezanem i udekorować listkami bazylii.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0