Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 opakowanie kalafiora Poltino
Pół opakowania makaronu spaghetti
Szklanka śmietany kremówki
100 gramów tartego parmezanu
Pół łyżeczki pieprzu ziołowego
Szczypta gałki muszkatołowej
Sól
Olej do smażenia
Pół opakowania makaronu spaghetti
Szklanka śmietany kremówki
100 gramów tartego parmezanu
Pół łyżeczki pieprzu ziołowego
Szczypta gałki muszkatołowej
Sól
Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić na niego kalafior. Gdy zacznie się ładnie podsmażać, dodać stopniowo śmietankę oraz pieprz ziołowy, gałkę muszkatołową i sól do smaku. Całość wymieszać i gotować przez 3 minut, cały czas mieszając. Tak przygotowany kalafior przełożyć na talerz z ugotowanym al dente spaghetti. Posypać startym parmezanem i udekorować listkami bazylii.
Smacznego :)
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0