Stir fry z kaszą jaglaną, botkułami i zielona fasolką

Szybki i łatwy w przygotowaniu Kurczak w sosie curry z brokułami. Zawsze smaczne i zdrowe przepisy.

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

Pół szklanki surowej kaszy jaglanej
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
2 łyżki oliwy extra vergine
1 łyżka masła
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka kurkumy
1 zielona papryczka jalapeno
2 jajka
½ cytryny
8 różyczek brokułów Poltino
120 gramów fasolki szparagowej Poltino
 

Sposób przygotowania:

Brokuły i fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i odstawić na bok.

Surową kaszę jaglaną wsypać do garnka i przepłukać. Odcedzić kaszę i zalać 1 szklanką wody. Doprawić solą i zagotować. Następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez 10 minut. Zostawić pod przykryciem przez 5 minut, następnie zdjąć pokrywkę i przemieszać kaszę widelcem.

Na patelni zeszklić pokrojone w drobną kostkę czosnek i cebulę. Dodać kaszę jaglaną, całość podana w przepisie. Doprawić kurkumą i smażyć przez około 2-3 minuty.

Następnie doprawić całość solą i pieprzem oraz dodać ugotowane brokuły, fasolkę szparagową, pokrojoną papryczkę jalapeno. Dodać masło i wymieszać. Skropić całość sokiem z cytryny i wstawić na 5 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

W międzyczasie usmażyć jajka na patelni.

Po wyjęciu dania z piekarnika posolić, popieprzyć i wyłożyć usmażone jajka na wierzch.

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background