Suflet z czarną i czerwoną porzeczką

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • Pół szklanki czarnych porzeczek Poltino
  • Garść czerwonych porzeczek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 90 gramów cukru pudru
  • 50 gramów mąki
  • 125 ml mleka
  • 3 białka

Sposób przygotowania:

  • Masło rozpuścić w rondelku i za pomocą pędzelka posmarować 4 foremki do zapiekania. Następnie obsypać je cukrem pudrem.
  • Żółtka wbić do miski i dodać 30 gramów cukru.
  • Utrzeć na jednolitą, jasną masę. Następnie dodać mąkę i całość wymieszać do połączenia składników.
  • Do garnka wlać mleko i dodać kolejne 30 gramów cukru.
  • Zagotować.
  • Gotowe mleko, powoli wlewać do masy z żółtkami, cały czas mieszając. Tak przygotowaną mieszankę, przełożyć do garnka i podgrzewać na małym ogniu, aż zgęstnieje.
  • Zdjąć z ognia i ostudzić.
  • W oddzielnej misce ubić białka z resztą cukru pudru. Następnie masę połączyć z masą z żółtek i dodać czarne i czerwone porzeczki.
  • Wymieszać i przelać do przygotowanych foremek do  zapiekania.
  • Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 20 minut.
  • Podawać, jeszcze ciepłe.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background