Nasze sprawdzone przepisy
Szpinak na ostro z jajkiem
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 2
Poltino Przepisy kulinarne 322
0
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku mielonego Poltino
- 2 jajka
- 2 ostre papryczki chili
- 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
- 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
- 1 łyżeczka tymianku
- Sól
- Pieprz
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- Szczypta cukru
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić na pół.
- Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i dodać mieloną wędzoną paprykę oraz mieloną ostrą paprykę.
- Oraz drobno pokrojone i pozbawione pestek papryczki chili.
- Smażyć około 2 minuty, cały czas mieszając.
- Następnie dodać szpinak, koncentrat pomidorowy, tymianek i szczyptę cukru.
- Wszystko porządnie wymieszać i smażyć około 5 minut, co jakiś czas mieszając.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Przełożyć do miseczek i włożyć do każdej po dwie połówki jajek
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0