Szpinak na ostro z jajkiem

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 2
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku mielonego Poltino
  • 2 jajka
  • 2 ostre papryczki chili
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • Sól
  • Pieprz
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • Szczypta cukru

Sposób przygotowania:

  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić na pół.
  • Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i dodać mieloną wędzoną paprykę oraz mieloną ostrą paprykę.
  • Oraz drobno pokrojone i pozbawione pestek papryczki chili.
  • Smażyć około 2 minuty, cały czas mieszając.
  • Następnie dodać szpinak, koncentrat pomidorowy, tymianek i szczyptę cukru.
  • Wszystko porządnie wymieszać i smażyć około 5 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Przełożyć do miseczek i włożyć do każdej po dwie połówki jajek
Smacznego
 
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background