Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- Pół opakowania szpinaku Poltino
- Szklanka jogurtu typu greckiego
- 3 łyżki serka mascarpone
- Garść jagód
- 2 owoce kiwi
- 1 gruszka
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 2 łyżeczki nasion chia
Sposób przygotowania:
- Szpinak umieścić w misie blendera.
- Dodać miód, cukier puder, nasiona chia oraz ser mascarpone i jogurt.
- Całość zblendować.
- Gruszkę obrać i pokroić w plasterki.
- Foremkami do ciastek wykrawać z plasterków, fantazyjne wzory.
- Jagody, kiwi obrać i wydrążyć z niego kuleczki.
- Masę z blendera przelać do miski, a na wierzch ułożyć gruszkę oraz jagody i kuleczki kiwi.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0