Nasze sprawdzone przepisy
Szpinakowy dip z migdałami
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 10
Poltino Przepisy kulinarne 398
0
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku mielonego Poltino
- Pół szklanki migdałów
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka curry
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 zielony ogórek świeży
Sposób przygotowania:
- Ogórka umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
- Szczypiorek drobno pokroić.
- Do misy blendera wrzucić szpinak i dodać migdały oraz majonez, jogurt i curry.
- Odstawić na 20 minut.
- Po tym czasie zblendować na jednolita masę.
- Przelać do miski, dodać ogórka oraz szczypiorek i całość wymieszać.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0