Szpinakowy dip z migdałami

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 10
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie szpinaku mielonego Poltino
Pół szklanki migdałów
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka curry
1 pęczek szczypiorku
1 zielony ogórek świeży

Sposób przygotowania:

Ogórka umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Szczypiorek drobno pokroić. Do misy blendera wrzucić szpinak i dodać migdały oraz majonez, jogurt i curry. Odstawić na 20 minut. Po tym czasie zblendować na jednolita masę. Przelać do miski, dodać ogórka oraz szczypiorek i całość wymieszać.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background