Szybki makaron ze szpinakiem i orzeszkami pinii

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku krojonego Poltino
  • 100 gramów orzeszków pinii
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 100 gramów sera gorgonzola
  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  • Makaron ugotuj al dente, według instrukcji producenta, którą znajdziesz na opakowaniu.
  • Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i wrzuć drobno posiekaną cebulę.
  • Smaż przez 2 minuty, następnie dodaj drobno posiekany czosnek.
  • Po około 1 minucie dodaj szpinak i smaż całość przez kolejne 5 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Na koniec dodaj śmietankę i smaż jeszcze przez 1 minutę.
  • Wyłóż masę na makaron, dodaj rozdrobnioną gorgonzolę i posiekane orzeszki pinii.
  • Wymieszaj i gotowe.
  • Przed podaniem posyp każdą porcję odrobiną orzeszków.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background