Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku krojonego Poltino
- 100 gramów orzeszków pinii
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 100 ml śmietanki 30%
- 100 gramów sera gorgonzola
- 1 opakowanie makaronu spaghetti
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotuj al dente, według instrukcji producenta, którą znajdziesz na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i wrzuć drobno posiekaną cebulę.
- Smaż przez 2 minuty, następnie dodaj drobno posiekany czosnek.
- Po około 1 minucie dodaj szpinak i smaż całość przez kolejne 5 minut, co jakiś czas mieszając.
- Na koniec dodaj śmietankę i smaż jeszcze przez 1 minutę.
- Wyłóż masę na makaron, dodaj rozdrobnioną gorgonzolę i posiekane orzeszki pinii.
- Wymieszaj i gotowe.
- Przed podaniem posyp każdą porcję odrobiną orzeszków.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0