Szybkie tartaletki budyniowe z jagodami

Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 20 min
Ilość porcji: 6
Kalorii: 1 tartaletka 368 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie jagód Poltino
  • 10 gotowych spodów do tartaletek
  • 2 budynie waniliowe
  • 3 szklanki mleka
  • 3 łyżki wrzątku
  • 1 łyżka żelatyny

Sposób przygotowania:

  • Jagody rozmrozić na durszlaku.
  • Mleko wlać do garnka i zagotować.
  • Jednak nie dopuścić do zagotowania.
  • Gdy będzie ciepłe wsypać budynie i mieszać, aż powstanie masa.
  • Następnie ostudzić.
  • Zimny budyń przełożyć do gotowych spodów na tartaletki.
  • Na wierzch wykładać jagody. W gorącej wodzie rozpuścić żelatynę.
  • Nabierać odrobinę na pędzelek spożywczy i smarować jagody.
  • Gotowe tartaletki wstawić na około 3 godziny do lodówki.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background