Nasze sprawdzone przepisy
Szybkie tartaletki budyniowe z jagodami
Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 20 min
Ilość porcji: 6
Kalorii: 1 tartaletka 368 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 774
0
Składniki:
- 1 opakowanie jagód Poltino
- 10 gotowych spodów do tartaletek
- 2 budynie waniliowe
- 3 szklanki mleka
- 3 łyżki wrzątku
- 1 łyżka żelatyny
Sposób przygotowania:
- Jagody rozmrozić na durszlaku.
- Mleko wlać do garnka i zagotować.
- Jednak nie dopuścić do zagotowania.
- Gdy będzie ciepłe wsypać budynie i mieszać, aż powstanie masa.
- Następnie ostudzić.
- Zimny budyń przełożyć do gotowych spodów na tartaletki.
- Na wierzch wykładać jagody. W gorącej wodzie rozpuścić żelatynę.
- Nabierać odrobinę na pędzelek spożywczy i smarować jagody.
- Gotowe tartaletki wstawić na około 3 godziny do lodówki.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0