Nasze sprawdzone przepisy
Szybkie tartaletki budyniowe z jagodami
Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 20 min
Ilość porcji: 6
Kalorii: 1 tartaletka 368 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 544
0
Składniki:
1 opakowanie jagód Poltino
10 gotowych spodów do tartaletek
2 budynie waniliowe
3 szklanki mleka
3 łyżki wrzątku
1 łyżka żelatyny
10 gotowych spodów do tartaletek
2 budynie waniliowe
3 szklanki mleka
3 łyżki wrzątku
1 łyżka żelatyny
Sposób przygotowania:
Jagody rozmrozić na durszlaku.
Mleko wlać do garnka i zagotować. Jednak nie dopuścić do zagotowania. Gdy będzie ciepłe wsypać budynie i mieszać, aż powstanie masa. Następnie ostudzić. Zimny budyń przełożyć do gotowych spodów na tartaletki. Na wierzch wykładać jagody. W gorącej wodzie rozpuścić żelatynę. Nabierać odrobinę na pędzelek spożywczy i smarować jagody. Gotowe tartaletki wstawić na około 3 godziny do lodówki.
Smacznego
Mleko wlać do garnka i zagotować. Jednak nie dopuścić do zagotowania. Gdy będzie ciepłe wsypać budynie i mieszać, aż powstanie masa. Następnie ostudzić. Zimny budyń przełożyć do gotowych spodów na tartaletki. Na wierzch wykładać jagody. W gorącej wodzie rozpuścić żelatynę. Nabierać odrobinę na pędzelek spożywczy i smarować jagody. Gotowe tartaletki wstawić na około 3 godziny do lodówki.
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0