Aromatyczna zupa z cheddarem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 szklanki sera cheddar startego na małych oczkach tarki
  • 1 opakowanie włoszczyzny Poltino
  • pół szklanki zielonego groszku Poltino
  • 1 mała cebula
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • sól i pieprz
  • pół łyżeczki sosu sojowego
  • 3 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie

Sposób przygotowania:

  • Do garnka wlewamy około 3 litrów wody i wrzucamy kurczaka.
  • Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy około 30 minut.
  • Po tym czasie zdejmujemy szumowiny.
  • Kurczaka wyciągamy i kroimy w kostkę.
  • Wrzucamy ponownie do wody, dodajemy włoszczyznę, zielony groszek i opalona na palniku cebulę.
  • Gotujemy na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez około godzinę.
  • Po tym czasie wyławiamy ziele angielskie oraz liście laurowe.
  • Dodajmy śmietankę oraz cheddar.
  • Cały czas mieszając, czekamy, aż ser ładnie się rozpuści.
  • Następnie dodajemy sos sojowy oraz słodka paprykę.
  • Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 
Smacznego. 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background