Babeczki szpinakowo - kokosowe z polewą czekoladową.

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • pół szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 gram szpinaku Poltino
  • pół szklanki mleka 3,2%
  • 1/3 szklanki oleju
  • łyżeczka octu
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

  • Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe wsypać do miski.
  • Do blendera wrzucić szpinak, wlać mleko oraz olej i ocet.
  • Całość zblendować.
  • Następnie za pomocą miksera połączyć obydwie masy.
  • Przełożyć do kokilek na babeczki i piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, około 20-30 minut.
  • Wyjąc z piekarnik i ostudzić.
  • W tym czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie polać każdą babeczkę. 

Smacznego 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background