Bób smażony z boczkiem i jajkiem sadzonym

Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 25 min
Ilość porcji: 2
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • Pół opakowania bobu Poltino
  • 150 gramów boczku
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebula
  • Sól
  • Pieprz
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

  • Bób ugotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić.
  • Boczek pokroić w kostkę.
  • Czosnek zetrzeć na tarce, a cebule pokroić w drobną kosteczkę.
  • Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić cebulę.
  • Zeszklić i dodać czosnek oraz boczek.
  • Całość smażyć około 2 minut.
  • Dodać bób oraz przecier pomidorowy.
  • Wymieszać, doprawić według smaku solą i pieprzem.
  • Smażyć około 3 minut, co jakiś czas mieszają.
  • Na oddzielnej patelni rozgrzać 1 łyżeczkę oleju i wbić jajko.
  • Smażyć, aż białko się zetnie.
  • Bób przełożyć do miski, a na wierzch wyłożyć jajko sadzone.

Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background