Brukselka z boczkiem pod piężyną z sera

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie brukselki Poltino
  • 8 plasterków boczku
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • 2 jajka
  • 120 gramów sera grana padano

Sposób przygotowania:

  • Brukselkę wrzuć do formy wysmarowanej masłem. Następnie ułożyć plastry boczku.
  • Całość zalać, wymieszanymi ze śmietanką jajkami.
  • Na wierzch wysypać, starty na tarce ser grana padano.
  • Wstawić do nagrzanego do 10 stopni piekarnika i piec przez około 15 – 20 minut.
Najlepiej smakuje podana z sosem ze świeżych pomidorów.
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background