Ciasto drożdżowe z miksem owoców

Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 50 min
Czas całkowity: 70 min
Ilość porcji: 10
Kalorii: W 100 gramach 281 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 opakowania mieszanki kompotowej Poltino
  • 4 szklanki mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 5 gramów suchych drożdży
  • 1 szklanka ciepłego mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 200 gramów masła
  • 1/3 szklanki oleju

Sposób przygotowania:

  • Mąkę wsypać do miski.
  • Dodać drożdże, ciepłe mleko, cukier oraz jajka.
  • Całość wymieszać.
  • Dodać roztopione masło i wyrobić na jednolite ciasto.
  • Następnie zostawić w misce i przykryć je ściereczką.
  • Tak przygotowane odstawić w ciepłe miejsce na około 3 godziny.
  • Owoce rozmrozić i odsączyć.
  • Po tym czasie, wyjąć ciasto i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy.
  • Na wierzchu rozłożyć owoce, wciskając je w ciasto.
  • Gotowe ciasto zakryć ściereczkę i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut.
  • Następnie zdjąć ściereczkę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni  piekarnika na 50 minut.
  • Przed podaniem można ciasto udekorować lukrem, bądź posypać cukrem – pudrem.

Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background