Ciasto lodowe z malinami, truskawkami i jagodami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 płat gotowego ciasta biszkoptowego
  • pół opakowania jagód Poltino
  • pół opakowania malin Poltino
  •  pół opakowania truskawek Poltino
  • 1 litr śmietanki kremówki
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 200 gramów serka mascarpone
  • 500 ml jogurtu naturalnego
  • 100 gramów cukru pudru

Sposób przygotowania:

  • Śmietankę ubić.
  • W oddzielnym naczyniu utrzeć z cukrem pudrem serek mascarpone.
  • Obydwie masy połączyć ze sobą, dodać aromat waniliowy i zmiksować.
  • Na dno formy keksówki ułożyć cienką warstwę biszkoptu.
  • Wylać połowę masy lodowej i wstawić do zamrażalnika na około 1 godzinę.
  • Po tym czasie wyjąć i wrzucić maliny, truskawki i jagody.
  • Całość zalać resztą masy lodowej i wstawić do zamrażalnika na noc.
  • Przed podaniem wierzch tortu można udekorować pozostałą w opakowaniu ilością malin, jagód i truskawek.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background