Ciasto marchewkowe

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie marchewki Poltino
  • 2 szklanki mąki
  • 4 jajka
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 szklanka drobno posiekanych orzechów włoskich
  • pół łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

  • Marchewkę ugotować a następnie zblendować na puree.
  • Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Około 3 minut miksowania powinno wystarczyć. Następnie stopniowo dolewać olej, cały czas miksując na wolnych obrotach.
  • Mąkę wymieszać z solą, proszkiem do pieczenia, sodą oraz cynamonem. Stopniowo dosypywać mieszankę do masy jajeczne i cały czas miksować do połączenia wszystkich składników.
  • Na końcu dodać do masy orzechy i puree z marchewki. Wszystko razem wymieszać drewnianą łyżką.
  • Gotowe ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tarta formy.
  • Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 50 minut.
  • Gotowe i ostudzone ciasto polukrować na wierzchu.

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background