Delikatne knedle ze szpinakiem

Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 40 min
Ilość porcji: 6
Kalorii: W 1 porcji 308 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 300 gramów szpinaku Poltino
  • 3 czerstwe bułki
  • 2 jajka
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki tartego sera żółtego
  • Pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • Sól i pieprz
  • 100 gramów orzechów włoski
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Czerstwe bułki należy rozdrobnić na małą kosteczkę.
  • Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę.
  • Podsmażyć, aż ładnie się zrumieni.
  • Następnie dodać czosnek i smażyć przez minutę.
  • Po tym czasie wrzucić szpinak i smażyć, aż będzie aksamitny.
  • Całość ostudzić.
  • Przygotowaną masę połączyć z jajkami i rozdrobnionymi bułkami.
  • Dodać bułkę tartą oraz ser żółty.
  • Wymieszać.
  • Następnie dodać orzechy, sok z cytryny oraz miód i wyrobić ciasto.
  • Formować kulki i gotować je około 15 minut w gorącej wodzie.
  • Podawać można z ulubionym sosem.
 
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background