Dorsz pieczony na marchewce w pomarańczach

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 4 filety z dorsza
  • 1 opakowanie marchewki w kostce Poltino
  • 2 pomarańcze
  • 2 łyżki miodu
  • Pół łyżeczki cynamonu
  • Pieprz ziołowy
  • Sól
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Filety z dorsza umyć i osuszyć.
  • Obficie posypać je pieprzem ziołowym i solą. Tak przygotowane położyć na blasze i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut.
  • Na patelni rozgrzać olej i wrzucić na niego marchewkę.
  • Dodać sok i trochę miąższu z pomarańczy.
  • Wlać miód oraz dodać cynamon.
  • Smażyć, co jakiś czas mieszając, aż marchewka lekko zacznie się rozpadać. Tak przygotowaną wyłożyć na talerz, a na nią ułożyć upieczonego dorsza.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background