Falafel z zielonego groszku

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 4
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie zielonego groszku Poltino
  • 1 puszka ciecierzycy
  • Pęczek kolendry
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 łyżeczki pasty tahini
  • 1 łyżeczka sezamu
  • 2 szklanki oleju z pestek winogron
  • 4 łyżki bułki tartej

Sposób przygotowania:

  • Zielony groszek ugotować do miękkości, następnie odcedzić i ostudzić.
  • Wrzucić do blendera. Dodać odcedzoną ciecierzycę, curry, pastę tahini oraz kolendrę i sezam.
  • Całość zblednować.
  • Z powstałej masy formować kuleczki, obtaczać w bułce tartej i wrzucać na rozgrzany w garnku olej.
  • Smażyć, aż każda kuleczka ładnie się zrumieni.
  • Następnie wyjąć łyżka cedzakową i wyłożyć na ręcznik papierowy do odsączenia.
  • Podawać z ulubionym sosem.

Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background